Menü

Moda ve Sinemanın Düeti

Moda ve sinemanın estetik açıdan birbirini bütünlemesi ve ticari açıdan kaygılar güderek bu bütünlüğü sürdürmesi doğaldır. Filmlerde yıldızlara ve onların giydiklerine hayran kalan izleyiciler idollerinin kostümlerinin benzerlerini edinerek bir noktada onları taklit eder.

Oyuncuların giysileri, makyajları ve davranışları ile bize ilham olması yapımcıların, güzel kadınların güzel elbiseleri ile gişeyi etkilediğini ve modanın veriminii arttırdığını anlamalarını sağladı. Bu durumun zamanla bir olguya dönüşmesi ile starlık ve ikon sistemi ortaya çıktı. Beyaz perdede beliren bir kostüm, bir fular, bir trençkot bir anda vazgeçilmez oldu ve yok sattı. Moda dergilerinin kapaklarında ilk yıllarda mankenleri görmeye alışık bizler bugün sinema ve dizi oyuncularını görür olduk.

Hem modayı hem de sinemayı çok seven biri olarak sizlerle bu iki sektörün birleşiminden doğan film, dizi ve belgeselleri derledim. Ayrıca ikonların hafızalarımıza kazınan bazı görsellerini de ekledim. İyi okumalar ve iyi seyirler. Takipte kalın sevgili modaseverler.

Daha rafine ve şık günlerde görüşmek dileğiyle.

 

Zeynep Dündar 

20.08.2022

 

“Valentino kırmızısı” nın modacıyla bütünleştiğini biliyoruz.

 

Lee Alexander McQueen moda dünyasının erken kayıplarından. 2010’da henüz 40 yaşındayken hayata gözlerini yumdu. 

 

 

Onun tarzı için “maskülen ve son derece dişi” demek yanlış olmaz sanırım.

 

Efsane modacının hayatına odaklanan 2014 yapımı film, farklı çevrelerden farklı eleştirilere konu olmuştu.
Ülkemizde “Şeytan Marka Giyer” adıyla vizyona giren 2006 yapımı filmin Oscar adaylığı da var. Filmin odak noktası yaşayan efsane Anna Wintour.

 

İki bölümden oluşan film, dizisi yayınlandığı yıllarda çok modaydı.

 

Raf Simons’ın Dior modaevi için hazırladığı ilk haute couture koleksiyonu ele alınmış.

 

Sinema tarihinde hafızalara kazınan ikonik elbiselerin bazıları